De fleste Android-baserede smartphones har samme fremgangsmåde for at opsætte en e-mail-konto. Se vejledning nedenfor. Bemærk venligst at udseendet på skærmbillederne og menunavnene kan variere fra model til model.

De følgende oplysninger skal bruges under opsætningen:

• E-mail-adresse
  • Adgangskode
  • Brugernavn
  • Navn på mailserveren

Hvis din e-mail-adresse fx er test@domænenavn.dk, vil dit brugernavn være "test" og navnet på mailserveren vil være "mail.domænenavn.dk" (uden gåseøjne).

Vigtigt: Hvis din e-mail-adresse er på et andet domæne end mailserveren (fx test@mitdomæne.dk på serveren mail.domænenavn.dk), skal du bruge hele e-mail-adressen som brugernavn. Dette er dog normalt ikke tilfældet.

1. Først vælges der "Konto og synkronisering". Denne menu kan også blot hedde "Konto".

2. Derefter vælges der "Tilføj konto".

3. Nu skal der vælges kontotype. Her vælges muligheden "Exchange Active Sync".

4. Her indtastes din e-mail-adresse og din adgangskode, hvorefter der trykkes "Næste".

5. Serverindstillingerne udfyldes. Brugernavnet er den første del af e-mail-adressen. Mailserveren skal være dit eget domæne med "mail." foran.

6. For at give adgang til at e-mail slettes af en administrator, hvis telefonen fx mistes, godkendes følgende.

7. De nedenstående indstillinger er udfyldt på forhånd og kan bevares, som de er. Dermed synkroniseres kalender og kontakter også.

8. Til sidst kan man give kontoen et navn og trykke "Udført". Din konto er nu opsat!